feb. 13, 2020

Adminno • 2 minuten om te lezen

LAGE WW-PREMIE BIJ WERKNEMER ONDER 21

De lage WW-premie geldt voor een werknemer onder de 21 jaar bij maximaal 48 verloonde uren per vierwekenaangifte, of 52 verloonde uren per maandaangifte.

Je mag de lage premie toepassen als aan twee voorwaarden is voldaan:


1. De werknemer is op de eerste dag van het aangiftetijdvak jonger dan 21 jaar.

2. Voor deze werknemer zijn maximaal 48 uren verloond per vierwekenaangifte, of maximaal 52 uren per maandaangifte.


Het maakt niet uit wat voor soort arbeidsovereenkomst de werknemer heeft. Ook is niet van belang of de arbeidsovereenkomst schriftelijk is vastgelegd.


Aangiftetijdvak

Je beoordeelt de twee voorwaarden per aangiftetijdvak.

Als de verloonde uren van een werknemer wisselen, kan in het ene tijdvak de lage WW-premie en in het andere tijdvak de hoge WW-premie gelden.


Eerste dag

Je bepaalt op de eerste dag van het aangiftetijdvak wat de leeftijd van de werknemer is. Als hij op deze dag nog geen 21 jaar is, dan pas je de lage WW-premie toe als de verloonde uren niet hoger zijn dan het maximum.


Halverwege tijdvak in dienst

Als de werknemer op de eerste dag van het aangiftetijdvak nog niet in dienst was, geldt de leeftijd van de werknemer op de eerste dag van de dienstbetrekking.


Uit dienst

Als een werknemer in een tijdvak uit dienst gaat, dan kijk je naar de totale verloonde uren van dat tijdvak.


53e week

Het laatste tijdvak van een vierwekenaangifte kan een 53e week bevatten. Voor deze aangifte geldt ook het maximum van 48 verloonde uren per werknemer.


Meerdere banen

Als een werknemer meerdere dienstbetrekkingen bij een werkgever heeft, dan tel je de verloonde uren van deze dienstbetrekkingen bij elkaar op om te beoordelen of aan het maximum van 48 of 52 verloonde uren is voldaan.


Niet herzien

Herziening is niet van toepassing voor een werknemer jonger dan 21 jaar met maximaal 48 verloonde uren per vierwekenaangifte of 52 verloonde uren per maandaangifte. Je hoeft dus niet met terugwerkende kracht na te gaan of zich een herzieningssituatie voordoet. De lage WW-premie blijft van toepassing.


Vast contract

Als een werknemer jonger dan 21 jaar een schriftelijke arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd heeft die geen oproepovereenkomst is, dan mag je op basis hiervan de lage WW-premie toepassen.


Je hoeft niet na te gaan wat de verloonde uren zijn. Het is wel mogelijk dat zich een situatie voordoet waardoor je achteraf de lage WW-premie moet herzien.



Bron: Salaris Vanmorgen

Hoe lang boekhouding bewaren? Adminno
17 apr., 2024
Hoelang moet je je boekhouding eigenlijk bewaren volgens de wet? De regel is duidelijk: bedrijven en zelfstandigen dienen hun administratie 7 jaar te bewaren, wat bekendstaat als de fiscale bewaarplicht. Maar er zijn uitzonderingen. In sommige gevallen, met name wanneer het gaat om onroerende zaken, geldt een bewaartermijn van 10 jaar. Er bestaat ook ruimte om in bepaalde situaties een kortere bewaartermijn af te spreken met de Belastingdienst, mits dit vooraf wordt gedaan.
Belastingdienst stopt met verzenden acceptgiro’s
door Daan van Zantvoort 09 dec., 2020
De Belastingdienst stopt stapsgewijs met het sturen van acceptgiro’s bij beschikkingen of brieven. In plaats daarvan ontvangen burgers en bedrijven betaalinformatie. Daarin staan alle noodzakelijke gegevens die jouw klant nodig heeft om foutloos te kunnen betalen met de mogelijkheden die de eigen bank biedt.
Recht op aftrek voor werkruimte
door Daan van Zantvoort 20 jul., 2020
Wanneer je als zzp’er vanuit thuis werkt, kun je daar niet altijd de kosten voor aftrekken. In deze blog leggen we uit wanneer het wél kan en wat er gebeurt als er toch ten onrechte kosten in aftrek op de winst zijn gebracht.
Meer posts
Share by: