top of page

BELANGRIJK BERICHT VOOR EXACT ONLINE GEBRUIKERSVanaf 25 mei uitsluitend inloggen via tweestapsverificatie

Adminno hecht grote waarde aan informatiebeveiliging

Gebruik je tweestapsverificatie voor toegang tot Exact Online, dan zijn jouw gegevens veel beter beveiligd dan wanneer je inlogt met enkel een gebruikersnaam en wachtwoord. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) beveelt aan dat de beveiliging van gegevens in systemen als Exact Online de beschikbare technische mogelijkheden van de aanbieder moet volgen. De functie van tweestapsverificatie is al langer beschikbaar voor Exact Online. 25 mei 2018 Voor een optimale beveiliging van gegevens in Exact Online, is besloten om tweestapsverificatie als inlogmethode vanaf 25 mei 2018 verplicht in te stellen voor alle gebruikers. Zo beschikt straks iedereen over deze extra beveiligingslaag. Extra beveiligingscontrole Wachtwoorden stelen is voor kwaadwillenden makkelijker dan je denkt. Is je wachtwoord in vreemde handen, dan ben je extra kwetsbaar. Met tweestapsverificatie voeg je een beveiligingscontrole toe aan een applicatie via je smartphone. Mocht iemand je inloggegevens hebben, dan heeft hij nog steeds geen toegang tot de applicatie. Hij beschikt namelijk niet over die extra beveiligingscode die een app op je smartphone genereert. Hoe werkt het? Vanaf 25 mei wordt tweestapsverificatie actief voor alle gebruikers van Exact Online. Dit betekent dat je uitsluitend kunt inloggen met een persoonlijk account via de combinatie gebruikersnaam + wachtwoord + authenticatiecode. Die code genereer je via een gratis authenticatie app op je smartphone (bijvoorbeeld Google Authenticator of Microsoft Authenticator). Vragen of meer info?

  • Bezoek de webpagina van Exact Online voor meer achtergrondinformatie over dit onderwerp.

  • Bekijk de veelgestelde vragen over tweestapsverificatie in de Support Community.

  • Nog meer lezen over de AVG privacywet? Binnenkort meer informatie op onze website.

 


bottom of page