Nieuws en tips

Hoe lang boekhouding bewaren? Adminno
17 apr., 2024
Hoelang moet je je boekhouding eigenlijk bewaren volgens de wet? De regel is duidelijk: bedrijven en zelfstandigen dienen hun administratie 7 jaar te bewaren, wat bekendstaat als de fiscale bewaarplicht. Maar er zijn uitzonderingen. In sommige gevallen, met name wanneer het gaat om onroerende zaken, geldt een bewaartermijn van 10 jaar. Er bestaat ook ruimte om in bepaalde situaties een kortere bewaartermijn af te spreken met de Belastingdienst, mits dit vooraf wordt gedaan.
Belastingdienst stopt met verzenden acceptgiro’s
door Daan van Zantvoort 09 dec., 2020
De Belastingdienst stopt stapsgewijs met het sturen van acceptgiro’s bij beschikkingen of brieven. In plaats daarvan ontvangen burgers en bedrijven betaalinformatie. Daarin staan alle noodzakelijke gegevens die jouw klant nodig heeft om foutloos te kunnen betalen met de mogelijkheden die de eigen bank biedt.
Recht op aftrek voor werkruimte
door Daan van Zantvoort 20 jul., 2020
Wanneer je als zzp’er vanuit thuis werkt, kun je daar niet altijd de kosten voor aftrekken. In deze blog leggen we uit wanneer het wél kan en wat er gebeurt als er toch ten onrechte kosten in aftrek op de winst zijn gebracht.
Tijdelijke verhoging vrije ruimte WKR
door Daan van Zantvoort 04 mei, 2020
De vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) gaat in 2020 tijdelijk omhoog van 1,7% naar 3% over de eerste € 400.000 van de loonsom per werkgever. Door deze maatregel wordt de vrije ruimte in 2020 met maximaal € 5.200 verruimd.
Fiscale maatregelen met betrekking tot het Coronavirus
door Daan van Zantvoort 13 mrt., 2020
Ook in Nederland zijn inmiddels de economische consequenties van het Coronavirus merkbaar. Om te voorkomen dat ondernemers daardoor in liquiditeitsproblemen komen, heeft het kabinet een aantal fiscale maatregelen getroffen.
Is jouw onderneming Coronaproof?
door Daan van Zantvoort 12 mrt., 2020
In Nederland stijgt het aantal besmettingen en heeft het coronavirus inmiddels ook levens geëist. De beurskoersen zijn in korte tijd sterk gedaald en een aantal sectoren waaronder toerisme, industrie en transport voelt harde klappen. Maar wat betekent
Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E).
door Daan van Zantvoort 14 feb., 2020
Een RI&E helpt bij de aanpak van risico's in je bedrijf. Dit is verplichte kost voor iedere werkgever. In het kader van de Week van de RI&E beantwoorden we een aantal vragen voor ondernemers.
LAGE WW-PREMIE BIJ WERKNEMER ONDER 21
door Daan van Zantvoort 13 feb., 2020
De lage WW-premie geldt voor een werknemer onder de 21 jaar bij maximaal 48 verloonde uren per vierwekenaangifte, of 52 verloonde uren per maandaangifte.
DRIE MAANDEN EXTRA TIJD VOOR ADMINISTRATIEVE EISEN LAGE WW-PREMIE
door Daan van Zantvoort 11 dec., 2019
Minister Koolmees liet onlangs weten dat werkgevers tot 1 april 2020 de tijd hebben om te voldoen aan de administratieve vereisten voor de lage WW-premie.
SUBSIDIE VOOR LEREN EN ONTWIKKELEN IN HET MKB
door Daan van Zantvoort 20 nov., 2019
MKB-bedrijven kunnen vanaf maart volgend jaar subsidie aanvragen om een bedrijfsschool op te richten, loopbaanadviezen voor hun werknemers te krijgen of de vaardigheden van hun medewerkers up to date te houden. Ook grotere bedrijven uit de horeca, de landbouw en de recreatiesector kunnen aanspraak maken op subsidie. Het kabinet trekt daar structureel €48 miljoen per jaar voor uit. Dat schrijven minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vandaag aan de Tweede Kamer.
FORFAITAIRE BIJTELLING FIETS VAN DE ZAAK PER 1-1-2020
door Daan van Zantvoort 22 okt., 2019
Vanaf 1 januari 2020 mogen werkgevers met een vast percentage rekenen als het gaat om de bijtelling voor het privégebruik van een ter beschikking gestelde fiets. Op jaarbasis betreft dit een percentage van 7% van de aanschaf- of factuurwaarde van de fiets. De forfaitaire bijtelling wordt al langer gebruikt bij een auto van de zaak, maar geldt vanaf 2020 ook voor het privégebruik van ter beschikking gestelde (elektrische) fietsen. Voor de toepassing van de nieuwe regeling geldt het woon-werkverkeer ook als privégebruik. Dit betekent dat de onbelaste reiskostenvergoeding komt te vervallen en dat werkgevers geen complexe administratie meer bij hoeven te houden.
WETTELIJK MINIMUMLOON STIJGT PER 1-1-2020
door Daan van Zantvoort 22 okt., 2019
De brutobedragen van het wettelijk minimumloon stijgen per 1 januari 2020. Het bruto wettelijk minimumloon per 1 januari 2020 bedraagt € 1653,60 per maand. De Regeling van de minister van Sociale Zaken tot halfjaarlijkse aanpassing van het wettelijk minimumloon per 1 januari 2020 is in de Staatscourant gepubliceerd.
INFORMATIEAVOND WAB & ARBO EN VERZUIM 2020
door Daan van Zantvoort 18 okt., 2019
Waarschijnlijk heeft u er al van gehoord: de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) die per 1-1-2020 ingaat. Deze wet moet het aannemen van vast personeel aantrekkelijker maken. De WAB zorgt voor wijzigingen op het gebied van: Ketenregeling (opeenvolgende contracten) Transitievergoeding Ontslagrecht Oproepkrachten WW-premiedifferentiatie Payrollkrachten
TRANSITIEVERGOEDING BIJ LANGDURIG ZIEKE WERKNEMERS
door Daan van Zantvoort 11 mrt., 2019
Sinds 1 juli 2015 heeft een werknemer recht op een transitievergoeding als zijn of haar arbeidsovereenkomst minimaal twee jaar heeft geduurd en deze door of vanwege de werkgever wordt beëindigd.
FISCALE WIJZIGINGEN 2019 EIGEN WONING
door Daan van Zantvoort 05 mrt., 2019
In 2019 zijn veel belastingregels rondom de eigen woning veranderd. Wij leggen uit welke gevolgen dit heeft voor jouw situatie.
NIEUW IN AANGIFTE OVER 2018
door Daan van Zantvoort 27 feb., 2019
In de aangifte inkomstenbelasting over 2018 is op zich weinig veranderd. Toch zijn er wel wat verschillen met vorig jaar. We zetten de belangrijkste wijzigingen op het gebied van je eigen woning, (belastingvrij) sparen en heffingskortingen op een rij.
EINDEJAARSTIPS VOOR ONDERNEMERS: OPGERUIMD HET NIEUWE JAAR IN!
door Daan van Zantvoort 24 dec., 2018
De dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw gebruik je als ondernemer vaak óf om uit te rusten en te genieten van tijd met familie en vrienden óf om te werken omdat het voor jouw onderneming een drukke tijd is.
MEER GEBOORTEVERLOF VOOR PARTNERS VANAF 2019: HOE WERKT HET?
door Daan van Zantvoort 18 dec., 2018
Het geboorteverlof (ook wel kraamverlof, vaderschapsverlof en partnerverlof genoemd) voor partners breidt in twee stappen uit vanaf 1 januari 2019.
VRIJWILLIGE VERZEKERING ZW BIJ UWV NIET NODIG DGA
door Daan van Zantvoort 23 jul., 2018
Een directeur-grootaandeelhouder (DGA) heeft recht op loon uit hoofde van de arbeidsovereenkomst. Daarom is er geen recht op ziekengeld op grond van de Ziektewet (ZW).
BELASTINGDIENST MOET STOPPEN MET GEBRUIK BSN IN BTW-NUMMER
door Daan van Zantvoort 06 jul., 2018
De Belastingdienst moet van de privacyautoriteit vanaf 1 januari 2019 stoppen met het gebruik van het burgerservicenummer (bsn) in het btw-nummer van ondernemers met een eenmanszaak. Of die deadline wordt gehaald is de vraag: de Belastingdienst zegt dat de klus niet binnen een paar maanden is geklaard.
AANVRAGEN SUBSIDIE PRAKTIJKLEREN TOT MEDIO SEPTEMBER
door Daan van Zantvoort 20 jun., 2018
Bedrijven, erkende leerbedrijven, waaronder opleidingsbedrijven, en instellingen die een praktijkleerplaats of een werkleerplaats aanbieden aan leerlingen, studenten of deelnemers in diverse onderwijssectoren kunnen subsidie aanvragen.
'HET IS MEEDOEN OF AFHAKEN'
door Daan van Zantvoort 12 jun., 2018
Ontwikkelingen in de markt, met een focus op de relatie met de klant, zorgen ervoor dat de rol van administratie- en accountantskantoren en intermediairs aanzienlijk verandert.
BELANGRIJK BERICHT VOOR EXACT ONLINE GEBRUIKERS
door Daan van Zantvoort 07 mei, 2018
Vanaf 25 mei uitsluitend inloggen via tweestapsverificatie
KLAAR VOOR DE AVG (PRIVACYWET) ?!
door Daan van Zantvoort 01 mei, 2018
Vanaf 25 mei 2018 moet je onderneming klaar zijn voor de nieuwe privacywetgeving. Geen paniek mocht je nog niet alles in orde hebben. Het belangrijkste is immers dat je kunt aantonen dat je er volop mee bezig bent en dat je tijdig gestart bent met je voorbereidingen.
AUTOMATISERING EN ADMINISTRATIE
door Daan van Zantvoort 03 apr., 2018
Jack van Ansem werd door Noab en Wolters Kluwer benaderd om zijn visie te geven op het gebied van automatisering in onze branche.
MOBIELE TELEFONIE
door Daan van Zantvoort 15 dec., 2017
Weet je hoeveel je per maand kwijt bent aan het gebruik van je mobiele telefoon? Wij rekenen graag aan je voor wat je kunt besparen door gebruik te maken van onze collectiviteitskorting bij GSM Web. Wil je ook besparen? Neem dan contact met ons op.
JURIDISCH SPREEKUUR
door Daan van Zantvoort 15 dec., 2017
Als 'financiële huisarts' krijgen wij door allerlei wetswijzigingen ook steeds meer vragen op juridisch gebied. Daarom hebben wij met een brede juridische dienstverlener afspraken gemaakt over een vast inloopuur bij ons op kantoor. Elke vrijdagochtend kunnen onze cliënten kosteloos en vrijblijvend een juridisch probleem voorleggen.
P&O ZAKEN
door Daan van Zantvoort 15 dec., 2017
Het onderhouden van arbeidsdossiers kan behoorlijk arbeidsintensief zijn. Zeker als het niet je specialisatie is. Binnen ons eigen netwerk hebben we voor onze cliënten de samenwerking gezocht met een P&O-adviseur die kosteloos je arbeidsdossiers screent. Eventuele verbeterpunten worden aan je gemeld, waarna je zelf kan beslissen om het samen verder op te pakken.
VERZEKERINGEN
door Daan van Zantvoort 15 dec., 2017
Sinds onze start in Valkenswaard is op verzekeringsgebied een mooie samenwerking ontstaan met lokale specialisten. Twee typen kantoren met ieder hun eigen kwaliteiten, die zich hebben gecommitteerd om op basis van 'no cure no pay' te kijken naar de verzekeringspakketten van onze cliënten.
DEBITEURENBEHEER
door Daan van Zantvoort 15 dec., 2017
Heb je ook van die hoofdpijndossiers over debiteuren waar maar geen einde aan lijkt te komen? Dan kan Adminno je wellicht voorgoed genezen! In samenwerking met een gerenommeerde partner op incasso- en softwaregebied bieden wij een volledig geautomatiseerd systeem voor debiteurenbeheer.
FISCUSPROOF TANKEN, CARWASH EN PARKEREN
14 dec., 2017
Tom ziet dat ondernemers als jij onze samenleving beter maken. Beetje bij beetje. Niet omdat je per se een wereldverbeteraar bent, maar simpelweg omdat jij – net als alle andere ondernemers – jouw unieke stip aan de horizon hebt gezet: een idee, een ideaal, een ambitie.
Vacature: Zelfstandig Assistent Accountant
door Daan van Zantvoort 14 dec., 2017
Wij zoeken een zelfstandig assistent accountant die met ons het avontuur wil aangaan. Iemand die zijn/haar vak beheerst, maar ook weet dat dit vak de komende jaren aan grote veranderingen onderhevig zal zijn.
Share by: